Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Yavru Köpeklerde Tuvalet Eğitimi Ne Kadar Sürer?
13.12.2023

Yavru Köpeklerde Tuvalet Eğitimi Ne Kadar Sürer?

Çünkü tuvalet eğitimi sabır ve pozitif teşviklendirme gerektiren bir süreçtir. Tuvalet eğitimi sürecinde, karşılaştığınız sorun ve engellerin sizi yıldırmasına ve endişelendirmesine izin vermemeniz, süreci çabuk atlatmanızı sağlar.

Köpek dostumuza verdiğiniz tuvalet eğitiminin sonunda, onunla daha da sevgi dolu bir bağ kurduğunuzu rahatlıkla görebilirsiniz. Ayrıca ona iyi alışkanlıklar kazandırmak, kendinizi daha iyi hissetmenizi de sağlayacaktır. Yavru bir köpeğe bu eğitimi vermek ortalama 4-6 ay arasında sürebilir. Fakat bazı yavruların tuvalet eğitimini tamamlaması 1 yılı da bulabilir.

   

Köpeğime Ne Zaman Tuvalet Eğitimi Vermeye Başlamalıyım?

Uzmanların uyarılarına göre; yavru köpeklerin 12 ile 16 haftalık iken tuvalet eğitimine başlaması gerekir. Yavru köpek, bu haftalarda dışkısını ve idrarını kontrol edebilecek yeterliliğe ulaşmış olur.

12 aylık olana kadar tuvalet eğitimi verilmemiş bir köpeğin tuvalet eğitimi biraz daha uzun ve zorlayıcı bir süreç olabilir. Böyle bir köpeğin sorumluluğunu üstlendiğiniz takdirde bu süreç boyunca sabırlı davranarak, köpeğin eski alışkanlıklarını yeniden şekillendirmeniz gerekir.

On iki haftalıktan küçük köpeklerin tuvalet eğitimi alması doğru değildir. Çünkü köpeğin aşıları henüz tamamlanmamıştır ve aşıları tamamlanmayan yavru köpeğin dışarı çıkması sağlığını kötü etkileyebilir.

   

Köpeğime Nasıl Tuvalet Eğitimi Verebilirim?

Uzmanlara göre; tuvalet eğitimi sırasında köpeği fiziksel olarak limitlendirerek onu bu eğitime motive edebilirsiniz. Bu limit köpek tuvaleti, tasma veya bir oda olabilir. Köpek tuvalet için dışarı çıkmayı öğrendikçe, limitleri yavaş yavaş kaldırabilirsiniz. Tuvalet eğitimine başlarken şu adımlar size yardımcı olabilir:

    • Rutin bir beslenme saati programlayarak, yemek saatlerinin dışında mama vermekten kaçınmalısınız.
    • Sabah öncelikle onu dışarı çıkarmanız ve her yarım saatte veya 1 saatte çıkarmaya özen göstermeniz gerekir. Yemeklerden sonra, uyandıktan sonra, yalnız bırakılmadan ve gece uykusuna yatmadan önce de tuvalete çıkarmanızda fayda var.
    • Dışarı çıktığınızda her zaman aynı lokasyonu kullanmaya özen gösterin.
    • Eğitimini tamamlayana kadar dışarıda onu yalnız bırakmamanız faydalı olur.
    • Tuvaletini dışarı yaptığı zamanlarda ödüllendirebilirsiniz.



Köpeğimin Tuvaletinin Geldiğini Nasıl Anlarım?

Köpeklerin tuvalet eğitimlerinin zor süreçlerinden bir tanesi de, köpeğin ne zaman tuvaletinin geldiğini anlamaktır. Bu durum köpekten ziyade sahibi ile ilgili bir durumdur aslında. Köpekler hareketleri ile size birçok şey anlatmaya çalışır. Onları anlayabilmek iyi bir ilişki kurmanızı kolaylaştırır. Köpeklerin tuvalet geldiği zaman şu hareketler ile kendilerini ifade etmeye çalışırlar:

  • Ağlama
  • Koklama
  • Havlama
  • Kapıyı tırmalama
  • Daireler çizme

Köpek dostumuzu anlamaya gayret gösterirseniz, aranızdaki bağ gün geçtikçe artar ve ona verdiğiniz eğitimlere de karşılık verir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.