Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Köpek Maması Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?
14.12.2023

Köpek Maması Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yaşından genetik özelliklerine, günlük aktivitelerinden kişilik özelliklerine kadar birçok soruyu yanıtlayarak doğru mama seçiminde ilk adımı atabilirsiniz.

Köpek dostumuzun özelliklerini belirledikten sonra ikinci adım ise, ona uygun mamalardaki içerik bileşenlerini incelemek olacaktır. Etiketlerde yazan ifadeler, mama seçiminde çok önemlidir. Köpekler kediler gibi zorunlu etobur olmasalar da hayatta kalmak için hayvansal proteine ihtiyaç duyarlar. Mama seçiminde bu hususa da dikkat etmek gerekir.

Köpek mamalarında protein, karbonhidrat, vitamin ve mineral içerikleri değişkendir. Bu değişkenler de köpek dostlarımızın mama seçimini etkiler.

En İyi Köpek Maması Hangisidir?

Tüm köpek ırklarının anatomik özellikleri, hastalıklara genetik yatkınlıkları, aktivite ihtiyaçları farklıdır. Köpek dostumuzun hangi beslenme kategorisine girdiğini ona hangi besinlerin uygun olduğunu ırkına, yaşına, boyutuna, aktivite durumuna bakarak anlayabilirsiniz. Her bir köpeğin özelliği farklı olduğundan, köpekten köpeğe en iyi mamanın hangisi olduğu da değişir. Mama seçimi cinsten cinse farklı olabildiği gibi aynı cins köpekler arasında da farklılıkların olması normaldir.

İyi, kaliteli ve sağlıklı bir köpek mamalarında; taze etler, sebzeler, meyveler ve tahıllar gibi tam gıda bileşenleri olması gerekir. Unutulmamalıdır ki, köpek mamalarında mısır, buğday veya soya bileşenleri bulunmamalıdır. Çünkü bu bileşenler düşük maliyetli dolgu malzemeleridir. Pirinç, arpa ve yulaf ezmesi gibi malzemeler mamalar içeriğinde olabilir, bunlar köpekler için daha sağlıklıdır.

Mama seçimi sırasında, mama içeriğinde bazı bileşenlerin olmamasına da dikkat etmeniz gerekir. Özellikle içeriğinde boya, tuz, şeker, BHA, propilen glikol, BHT ve etoksikuin gibi çözücüler veya koruyucular olmamalı, üzerinden "yan ürünler" veya "et yemeği" ifadeleri de yazmamalıdır. Bunların olduğu mamaları tercih etmemeniz, dostumuzun sağlığı açısından önemlidir.

Yavru Köpek Maması Nasıl Olmalı?

Yavru köpeklere beslenme ihtiyaçlarını tam olarak karşılayacak bir beslenme rejimi sunmak, onların hayata en iyi şekilde başlangıç yapmalarını sağlayacaktır. Yavru köpeğin ırkı ve genetik yatkınlıkları doğru mamayı seçmek için size rehber olacak unsurlardır.

Her yavru köpeğin öncelikle taze ve besin değeri yüksek mamaya ihtiyacı vardır. Bu sebeple de yavru köpek maması mutlaka yüksek protein, karbonhidrat ve yağ içermeli ve Omega-3 gibi önemli yağ asidi de mama içeriğinde mutlaka olmalıdır. Yavru köpeklere hem ıslak hem de kuru mama birlikte verilebilir. Ancak ıslak mama kuru mamaya göre çok daha az verilmelidir.

Köpek Mama Markaları Nelerdir?

Etiketlerinde hayvansal proteini listelemeyen mama markaları, çoğunlukla kaliteli mamalar sunmaz. Kaliteli bir köpek mamasında proteinin en az %50’sinin hayvan kaynağından elde edildiğine dikkat edilmelidir. Köpek mama markaları arasında önce çıkanlar, özelikle protein kaynağı olarak tam et kullanan markalardır.

Sağlıklı ve kaliteli köpek mama markaları arasında N&D, Advance, Pro Plan, Hills gibi markalar yer alır. Bu markaların ürünleri arasında köpeklerin ırkına, yaşına, boyutuna, aktivite durumuna, genetik yatkınlığına göre formüle edilmiş farklı tipte kaliteli mamaları bulabilirsiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.