Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Kedilerde Tüy Bakımı Nasıl Yapılır?
14.12.2023

Kedilerde Tüy Bakımı Nasıl Yapılır?

Uygun bir kedi tarağı ile düzenli olarak kedi dostunuzu taramalısınız. Bu durum kendisinin de çok hoşuna gidecektir. Ancak her şeyden önce kedilerin tüy sağlığını en çok etkileyen şey beslenme alışkanlarıdır. Kaliteli bir mama ile beslenen kedilerin tüyleri sağlıklı olur.

Tüy dökülmesini azaltmak için mutlaka belli arlıklarla kedi dostunuzu taramalısınız. Uzun tüylü, tüy dökmeye meyilli kediler için ince metal telleri olan bir tarak kullanmalısınız. Kedi dostumuzu tımar ederken bundan keyif alması için tımar hareketlerini okşama gibi yapmalısınız.

Evde Kedi Bakımı Zorlukları Nelerdir?

Evinizi bir kediyle paylaşırken yaşam alanı açısından bazı zorluklar yaşayabilirsiniz. Tuvalet ihtiyacı en çok karşılaşılan sorundur. Yavruyken eğitilen kediler tuvaletlerinin yerini bilir ve sizi uğraştırmadan tuvalet ihtiyaçlarını giderirler.

Kediler avcı içgüdülerine sahip olduklarından sürekli bir yerleri tırmalamak isterler. Onlara tırmalama alanları yaratmazsanız eşyalarınızı tırmalayabilirler. Evde kedi bakımının en zor yanı ise kedilerin yalnız kalmaktan hoşlanmamasıdır. Özellikle birlikte olduğu insana bağlanan kediler uzun süre yalnız kalırsa tepkilerini etrafa zarar vererek gösterebilirler. Evde kediyle yaşamanın zorlukları olsa da bir kedinin insana kattıkları çok daha fazladır.

Kedi Tüyleri Nasıl Güzelleşir?

Parlak ve sağlıklı tüylerin sırrı tüy sağlığını destekleyen mamadır. Kaliteli mama tercih ederek kedi dostunuzun tüylerini güzelleştirebilirsiniz. Tüylerin taranması da oldukça etkilidir. Düzenli tüyleri taranan kedilerin tüyleri çok daha güzel olur. Taze ve bol su tüketimi de kedilerin tüy sağlığını etkiler.

Tüyleri güzelleştiren mama içeriğinde Omega-3 yağ asitleri, E vitamini, çinko, folik asit veya taurin gibi bileşenler bulunur. Tüy sağlığını destekleyen vitaminler de tüyleri güzelleştirmek için kullanılabilir. Ancak vitamin takviyesi tercih etmeden önce mutlaka veterinere danışmak gerekir.

Yavru Kedi Nasıl Temizlenir?

Yavru kediler aslında anneleri tarafından yalanarak temizlenir. Annesi olmayan yavru kedilere bakarken anneleri gibi hassas olmalıyız. Annenin dili ılık ve yumuşaktır. Yavru kedileri temizlerken biz de pamuk ve ılık su kullanarak bu hasiyeti yakalayabiliriz. Yavru kedileri kesinlikle yıkamamalıyız. Çünkü onlar daha bebektir ve çok çabuk hastalanabilirler.

Göz çevreleri, popoları en çok temizliğe ihtiyaç duyulan yerleridir. Pamuk ve ılık su yavru kedi temizliğinde en sağlıklı malzemelerdir. Çok kirli olsa bile yavru kedi yıkanmamalıdır. Onu temizlerken kulak içlerine de bakmalısınız. Kulak içini de ılık nemli bezle temizleyebilirsiniz. Bebekler için kullanılan bebek ıslak mendillerini de yavruyu silmek için kullanabilirsiniz. Ama kesinlikle yavruyu nemli ya da ıslak bırakmamalısınız.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.