Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Kedilerde Hamilelik Süreci Belirtileri ve Hamile Kedi Beslenmesi
14.12.2023

Kedilerde Hamilelik Süreci Belirtileri ve Hamile Kedi Beslenmesi

Kedilerin hamileliği çok keyifli ve tatlı bir heyecan getirir. İster deneyimli olun ister ilk kez yaşayın minik yavruların dünyaya gelmesine yardımcı olmak eşsiz bir duygudur. Kedi hanım dostumuzun hamile olup olmadığını anlamak size düşer. Ne kadar erken fark ederseniz ona o kadar iyi bakabilirsiniz. Kedilerin hamilelik sürecinde görünüm, davranış ve yeme alışkanlıklarında belirgin değişiklikler olur. Değişiklikler ve belirtileri erken fark etmek önemlidir.

Hamile Kedinin Görünümündeki Değişiklikler

Hamile bir kedinin en belirgin göstergeleri dış görünüşünde ortaya çıkar. Bebekleri emzirmek için memeleri değişime uğrar. Meme uçları koyulaşır ve memeleri büyür. Bu belirtiler 2 - 3 haftalık hamileyken görülür.

Karın çevresinde bariz bir kilo alımı, bir şişlik meydana gelir. Ona yukarıdan baktığınızda karın bölgesindeki farklılığı görebilirsiniz. Hamile kediler taşıdıkları yavru sayısına göre 1 veya 2 kilo alırlar. 

Değişiklikleri daha iyi anlamak için karın bölgesiyle oynamaktan kaçınmalısınız. Karın bölgesine baskı yapmak yavrulara zarar verebilir. Vücut şekli dikkatli bakarsanız değişmiş olacaktır.

Hamile Kedinin Davranışlarındaki Değişiklikler

Hamile kedi hanımlar kraliçe olarak adlandırılır. Kesinlikle bu unvanı hak edecek şekilde davranırlar. Kraliçe kedi hanım daha çok uyur, daha az hareket eder ve sizden çok daha fazla ilgi bekler. Yerde yuvarlanıp şımarık sesler çıkarabilir.

Uyumadığı zamanlarda şefkat ve ilgi delisi olduğunu fark edersiniz. Belli bir zaman sonra doğum için kendine yer aramaya başlar. Dolap içleri, masa altları karanlık ve güvenilir yerlere girip çıkabilir. Bu keşif sürecinde ona yardımcı olmalısınız. Bir dolabın içini hazırlayabilir ya da sakin ve kapalı bir alan oluşturabilirsiniz

Hamile Kedinin Yeme Alışkanlıklarındaki Değişiklikler

Hamile kedi dostlarımızın yeme alışkanlıklarındaki değişiklikler de kediden kediye değişebilir. Bazı kedi hanımlar her önüne geleni yeme istediğinde olabilir yani tam bir obur olurlar. Bazıları ise aksine yemek yemeyi kesebilir ve iştahsız olabilirler. İnsanlardaki gibi sabah bulantısı ve isteksizlik yaşayabilirler. Bu durum normaldir. Ancak şu durumlarda;

  • 3 günden fazla yemek yemiyorsa,
  • Aşırı hasta oluyorsa,
  • Yemeğinden başka her şeyi bol bol yiyorsa, veterinere gitmenizde fayda vardır.

Hamile Kediler Nasıl Beslenmelidir?

Artık kedi dostumuz içinde yavru canlar taşıyor. Ekstra vitamin, protein ve diğer besin değerlerine ihtiyacı vardır. 65-69 günlük hamilelik süresince kedi hanım dostumuzu kaliteli yavru kedi mamasıyla besleyebilirsiniz. Hamile kediler için özel formüller de vardır. Çabuk Mama olarak sunduğumuz hamile kedi mama seçeneklerine göz atabilir, indirim olanaklarıyla bu değerli dostlarımız için en kaliteli mamayı tercih edebilirsiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.