Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Kedi Mama ve Su Kabı Nasıl Olmalı?
13.12.2023

Kedi Mama ve Su Kabı Nasıl Olmalı?

Bu kapların ideal mama ve su kabı olabilmesi için malzemesi, tasarımı ve yıkanabilirliği uygun olmalıdır.

Mama kabının malzemesinin, mama üzerinde bakteri oluşumuna neden olmayacak malzemelerden yapılmış olması gerekir. Mama ve su kabı olarak kullanılmaya en uygun malzemeler; paslanmaz çelik, seramik, cam, taş ve tek kullanımlık tabaklardır. Paslanmaz çelikten yapılan kaplar, kolay temizlenir ve kolay kurur. Ayrıca kırılmadığı için uzun yıllar kullanılabilir.

Seramikten, camdan veya taşlardan yapılmış mama kaplar da kolay temizlenir ve içerisinde bakteri oluşumu olmaz. Tek sorun, kolay kırılabilir olmalarıdır. Oyuncu bir kedi dostumuz varsa bu kaplardan uzak durmanız faydalı olur. Tek kullanımlık tabaklar, plastik kaplara göre daha avantajlıdır. Bakteri oluşturma riski yoktur.

Su ve Mama Kabının Yapısı Nasıl Olmalıdır?

Kedi mama ve su kapları , Kedilerin uygun pozisyonda yemek yemesi, sindirimlerinin de kolay olması bakımından önemlidir. Kedi için en uygun kap, ağzını midesinden yukarıda tutabilecek geniş ve sığ yapılı bir mama kabıdır. Böylece mamayı daha kolay yutar ve sırtı ile boynundaki yük azalır.

Kabın geniş olması, kedinin bıyıklarının kabın kenarına değmesini engeller. Kabın kenarına sürtünen bıyıkların tahriş olma riski vardır. Mama ve su kaplarını sabit bir yerde kullanmayı planlıyorsanız, tabanı kaymayan mama kaplarını tercih edebilirsiniz. Kaymayan kaplar sayesinde oyuncu kedi dostumuz kabı yerinden oynatamayacağı için mamaların etrafa saçılması riski ortadan kalkar.

Mama ve Su Kapları ile İlgili Önemli Detaylar

Kediler doğaları gereği yemek yerken çevreyi izlerler. Bunu kendilerini koruma içgüdüsü ile yaparlar. Bu yüzden mama kabını onlar yemek yerken etrafı iyi bir şekilde görebileceği yere koymanız önemlidir. Mama ve su kabının düzenli olarak her gün yıkanması gerekir. Sıcak su ve sabun kullanarak temizlemek önemlidir.

Yıkadıktan sonra bol su ile iyi bir şekilde durulanmalıdır. Aksi halde kaptan sabun veya deterjan kokusu alan kedi mamayı yemeyi reddedebilir. Temizlik işlemi için sabun kullanmayı tercih etmiyorsanız eşit miktarda karbonat ve tuz karışımı ile temizleyebilirsiniz. Günlük temizliğin yanı sıra hafta bir mama ve su kaplarını sirkeli çözeltide bekleterek daha hijyenik bir temizlik yapabilirsiniz. Sirkeli suda 10 dakika bekletilmesi yeterlidir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.