Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Kedi Maması Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?
14.12.2023

Kedi Maması Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Ayrıca yaşlarına, genetik özelliklerine, yatkınlıklarına göre besinsel ihtiyaçları vardır. Nasıl ki bizler gün içinde belli miktarda protein, karbonhidrat gibi besin değerlerine ihtiyaç duyuyorsak kedi dostlarımızın da günlük besin ihtiyaçları olduğunu unutmamalıyız. Kedi maması seçerken işte bu ihtiyaçları çok iyi bilmek gerekiyor.

Kaliteli Kedi Maması Nasıl Anlaşılır?

Kaliteli kedi mamaları, mamanın içeriği ve besin değerlerinden anlaşılabilir. Kediler etçil beslenmek zorunda olan avcı bir türdür. Bu nedenle kedi mamalarında mutlaka et olmalıdır. Tavuk, balık, kuzu içerikli mamalarda kullanılan etin kalitesi oldukça önemlidir. Et ve türevleri gibi ifadelerle gösterilen et içeriği kaliteli mama kriterlerini karşılamaz.

Sağlıklı bir kedi mamasında Taurin gibi vitaminler ve faydalı minareler olmalıdır. Protein oranı kedi mamasında çok önemli bir içerik bilgisidir. Yüksek protein oranı olan mamalar kaliteli mamalardır. Kaliteli bir kedi mamasında ideal protein oranı %30-40 civarında olur. Sağlıklı kedi mamasında zararlı kimyasallar bulunmaz.

En İyi Kedi Maması Hangisisidir?

En iyi kedi maması kedi dostunuzun severek yediği ve tüm ihtiyaçlarını karşılayan mamadır. İçeriğinde bol miktarda protein bulunan, kediler için uygun olmayan tahıl ve karbonhidratları içermeyenler iyi mamalardır. Hayatınıza eşlik eden kedi dostunuz için en iyi mamayı seçerken ona danışabilirsiniz. Evet, o sizinle konuşamaz, ama kendi tarzında size mama hakkında yorumlar yapacaktır.

Öncelikle kedi dostunuz yaşına, genetik özelliklerine, kısırlaştırılıp kısırlaştırılmadığına göre mama içeriklerine bakarak mama tercihi yapabilirsiniz. Örneğin, sindirim sistemi hassas kediler için sensitive kedi maması uygundur. Kedi dostumuzun fiziksel özelliklerine göre kaliteli mamaları siz seçebilirsiniz. Ama onun fikrini almak için mama kabına az miktarda koyarak onu gözlemleyebilirsiniz. Mamanın etrafında dolaşıyorsa yemek istemiyordur. Seveceği bir mamayı hemen yiyecektir.

Yavru Kedi Maması Nasıl Olmalı?

Yavru kediler için ideal mama protein ve vitamin değerleri yüksek olan kuru mamadır. BHA, BHT, equitoxin veya propyll galat gibi kimyasallar bulunan mamalardan uzak durulmalıdır. Tüy sağlığının desteklenmesi için mamada Omega-3 ve Omega-6 olması yararlı olacaktır. Kedi mamaları arasında en iyisini arıyorsanız, bunun aslında kedi dostunuzun ihtiyaçlarına göre değişeceğini de bilmelisiniz.

Tavuklu Kedi Maması Zararlı Mı?

Bazı kediler için tavuklu mamalar zararlı olabilir. Alerjik hassasiyeti olan kedilerde, tavuk içeriği cilt hastalıklarını tetikleyebiliyor. Özellikle cilt hasiyeti olan kediler için tavuklu mama tercih etmemek gerekiyor. Bu tür bir hasiyeti olmayan kediler için tavuklu mama rahatlıkla tercih edilebilir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.