Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Kedi Kumu İnce Mi Olmalı, Yoksa Kalın Mı?
13.12.2023

Kedi Kumu İnce Mi Olmalı, Yoksa Kalın Mı?

Bu sebeple de bu değerli dostumuzun kumunu seçerken, onun için en uygun kumu seçtiğinizden emin olmanız gerekir.

Bazı kediler ince kumları, bazıları ise kalın kumları sever. Onun için seçtiğiniz kum, tuvalet ihtiyacını giderirken stresini hafifletir ve kum kabının dışına tuvaletini yapma sorunlarını ortadan kaldırır. İdeal kedi kumunu bulmak biraz zamanınızı alabilir.

Kedi kumu seçerken, kaliteli ve kedinizin sağlığını koruyabilecek güvenilir kumlar arasından seçmeye özen göstermeniz gerekir. Doğal kedi kumu ve doğal olmayan kedi kumu olarak iki çeşit kum vardır ve bu kumlarının içeriklerini şu şekilde inceleyebiliriz:

  • Doğal kedi kumları: Kimyasal veya fiziksel işlemden geçmeden, en saf malzemelerden üretilen kedi kumudur. Bentonit kedi kumu, sepiolit kedi kumu, diatomit kedi kumu ve ağaç talaşı kedi kumu çeşitleri vardır.
  • Doğal olmayan kedi kumları: Fiziksel ve kimyasal işlemler ile üretilen kedi kumudur. Geçirdiği işlemler sonucu; koku hapsetme kuvveti, emiş gücü ve dayanıklılığı artış gösterir. Piyasada, silika kedi kumu ve kristal kedi kumu olarak bulunur.

İnce Taneli Kedi Kumu Özellikleri

İnce taneli kedi kumlarının, kedinin patilerine yapışarak evin içine taşındığı düşüncesi, yaygın olmasına rağmen özel üretilen ince taneli kumlar kedilerin patilerine yapışmaz. Bu değerli dostumuz yetişkin ise, alacağınız kumun ince veya kalın taneli olması çok önemli değildir. Önemli olan kumun onun için sağlıklı bir seçim olmasıdır. İyi bir kedi kumunda şu özellikler olmalıdır:

  • Antibakteriyel
  • Toz çıkarmayan
  • Kokuyu hapseden
  • Emici özelliği olan
  • Alerjik olmayan
  • Ortopedik
  • Doğal
  • Kaliteli

İnce taneli kedi kumları genellikle bentonit madeninden yapılır. Bu sayede ince yapısına rağmen yüksek emiş gücüne sahiptir.

Kalın Taneli Kedi Kumu Özellikleri

Bazı kediler, doğaları gereği kalın taneli kumlara daha çok ilgi gösterirler. Güvenilir ve pratik görünen kalın taneli kedi kumunu bir kaba, ince taneli kedi kumunu diğer kaba koyarak tercihi kedinizin yapmasını sağlayabilirsiniz.

Kalın taneli kedi kumları, onların patilerinin arasına girmez. Böylece de kum eve dağılmaz. Tuvalet eğitimi alarak, gelişim sürecini tamamlayan kedilerin büyük çoğunluğu kalın taneli kumları sever.

Ancak tanesi fark etmeksizin kumların düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Aksi halde birçok bakteri ve mikrobun oluşmasına zemin hazırlar. Düzenli olarak temizlenmeyen kedi kumları, hem kedinin hem de evde yaşayan kişilerin sağlığını riske atar. Bunun yanı sıra; kumdan temizlenmeyen idrar ve dışkılar, uzun süre kumda bekletilirse, yoğun bir şekilde kedi kumu kokusu evi sarar.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.