Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Evde Kedi Bakımı ve Kedi Temizliği
13.12.2023

Evde Kedi Bakımı ve Kedi Temizliği

Kendi kendilerini temizlerler. Sadece eve alışma sürecinde küçük zorluklar yaşanabilir.

Kediler ile ilgili dikkatli olmanız gereken ilk önemli konu beslenmedir. Kediye uygun mama verilmesi önemlidir. Alınan kedi yavru bir kedi ise beslemek için asla süt verilmemesi gerekir. Yavru kedilere süt vermek ölümcül sonuçlar doğurabilir. Bu yüzden besin değeri bakımından zengin, özel yavru kedi mamaları tercih edilmelidir. Eğer alınan kedi yetişkin ise, maması değiştirilmemeli, bir önceki sahibinin kullandığı mamaya devam edilmelidir. Sokaktan alınan bir yetişkin kedi ise; herhangi bir besleyici yetişkin kedi maması ile beslenmesi uygun olur.

Evin Yeni Bireyinin Eve Alışma Süreci Ve Tuvalet Alışkanlığı Edindirme

Yeni alınan kedinin, eve kolay alışabilmesi ve ilerleyen günlerde rahat edebilmesi için belirli kriterleri uygulamak gerekir. Öncelikle giriş kapısı ve pencerelerin kapalı tutulması önemlidir. Evin içindeki saksı, çiçek ve elektrik kabloları da kedileri zor durumda bırakabilir. Yatağının, kum kabının ve mama kabının yerini de gösterdikten sonra, evi tanıması için ona biraz zaman verilmelidir.

Alınan kedinin yaşı kaç olursa olsun, ona yabancı olan bir alana geldiği unutulmamalıdır. Yetişkin bir kedi ise büyük bir ihtimalle tuvalet eğitimi verilmiştir. Yavru bir kedi aldıysanız tuvalet eğitimi vermeniz gerekir. Kedilere tuvalet eğitimi vermek kolaydır. Çünkü içgüdüsel davranırlar. Kediler için kum demek tuvalet demektir. Yavru kediye kum kabını gösterip onu kuma bırakmanız yeterlidir. 

Kedi Tüyüne Karşı Ne Yapılabilir?

Evde sağlıklı beslenen ve huzuru sağlanan kedilerin, hem tüyleri hem de derileri sağlıklı olur. Fakat yapıları gereği sağlıklı olsalar da yılda iki kez tüy değiştirmeleri doğalarında vardır. Tüy değiştirmeye, evde beslenen kedilerde daha sık rastlanır. Bu durumu minimum seviyeye indirmek için tüylerini düzenli olarak fırçalamak gerekir.

Yalnız kediler tüylerinin fırçalanmasından pek hoşnut olmazlar. Yavru bir kedi aldıysanız fırçalamaya alıştırabilirsiniz. Düzenli fırçalama ile sağlıklı ve parlak tüylere sahip olan kedilerde tüy dökülmesi daha az görülebilir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.