Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
En Çok Tercih Edilen Köpek Kıyafetleri
13.12.2023

En Çok Tercih Edilen Köpek Kıyafetleri

Mama, tasma, yatak, mama kabı, su kabı ve bakım malzemelerinin yanı sıra, köpek kıyafeti de soğuk ve yağışlı havalarda kullanmak için gerekli olan malzemeler arasında yer alır.

Köpek kıyafetleri çoğunlukla aksesuar olarak görülür. Fakat köpekler de insanlar gibi hava şartlarından etkilendiği için kıyafetler ile korunmaları gerekir. Kıyafet alacağınız zaman köpek dostumuzun vücut ölçülerini dikkate alarak alışverişe çıkmanız faydalı olur. Köpek kıyafetlerinde beden seçenekleri bulunsa da onların kendi beden ölçülerine göre almanız daha faydalıdır.

Köpek Kıyafetlerinin Kaliteli Malzemelerden Yapılmış ve Rahat Olmasını Önemseyin

Köpeklere kıyafet alırken yapılan yanlışlardan bir tanesi de rahatlıktan ziyade şirin kıyafetler seçmeye çalışılmadır. Fazla süslü, şirin kıyafetler çoğu zaman rahatsız edici olabilir. Rahat olmayan bir kıyafet içinde köpekler mutsuz, huzursuz olur ve kıyafeti çıkarmaya çalışır.

Rahatsız bir kıyafetin ardından yeniden bir kıyafet giydirmek zor olabilir. Bu tür durumların yaşanmaması için köpek dostlarımızın beden ölçülerine uygun ve rahat kıyafetler tercih etmeniz önemlidir. Ayrıca köpek kıyafetlerinin kaliteli kumaşlardan yapılmış olması gerekir. Aksi durumda onların tüylerine zarar verebilir ya da alerjik reaksiyon gibi istenmeyen durumların ortaya çıkmasına neden olabilir. Onlar için alacağınız bakım malzemeleri veya kıyafetlerin kaliteli olması, hem uzun süre kullanılmasını hem de sağlıklı olmasını sağlar. 

Köpek Dostumuza Kıyafet Alırken Aklınızda Bulunması Gereken Detaylar

Köpek dostumuzla akşam yürüyüşleri yapıyorsanız, ışığı yansıtan kıyafet veya aksesuarlar kullanarak onu koruyabilirsiniz. Uzun kollu kıyafetler köpeklerin hareket kabiliyetini kısıtlar. Bu yüzden soğuk havalar için uzun kollu kıyafet almayı planlıyorsanız, özellikle kol ve bacak bölgelerinin esnek kumaşlardan yapılmış olmasına özen göstermeniz gerekir. Aksi halde hem rahat hareket edemezler hem de tüyleri tahriş olabilir.

Kıyafet seçiminde mutlaka mevsime uygun kıyafetler seçmeniz gerekir. Üşüten veya terleten kıyafetler ile onları hasta edebilirsiniz. Giydirdiğiniz kıyafetin uzun süre evcil dostumuzun üzerinde kalmamasına özen göstermeniz gerekir. Köpeklerin patilerine çorap, patik veya ayakkabı giydirmek doğru bir davranış değildir. Ayrıca bazı köpekler soğuk iklimlere adapte olmuş ve yoğun tüylere sahiptir. Bu köpeklerin giydirilmesi yararlı olmaktan çok zararlı olabilir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.