Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Yavru Köpeklerde İshal ; Nedenler , Bakım Ve Tedavi
14.12.2023

Yavru Köpeklerde İshal ; Nedenler , Bakım Ve Tedavi

Yavru Köpeğinizin İshaline Ne Sebep Olur?

Yavrularda ishal için bir dizi farklı tetikleyici vardır. Bu tetikleyicilerin çoğunluğu ciddi değildir ve yavru köpeğinizin hastalığı kolayca bulunabilir.

Stres

Bir köpek yavrusu ilk kez yeni bir eve geldiğinde, muhtemelen stresli olur. Bunun nedeni tamamen yeni bir çevrede oldukları ve çevrelerindeki insanları tanımıyor olmalarıdır. Yavru köpeğinizin ilk birkaç günden sonra bu stres kaybolmalıdır.

Yeni diyet

İshali olan bir köpek yavrusu, ona verdiğiniz yeni diyete uyum sağlamaya zorlanıyor olabilir. Bir köpek yavrusunun ilk yıldan sonra yavru köpek mamasından yetişkin köpek mamasına geçmesi önemlidir, ancak diyetteki bu değişikliğin ishal olmasına neden olabileceğini unutmayın - bu tamamen normaldir. Birkaç gün içinde yavrunuzun midesi yeni yiyeceğe alışmalı ve ishal durmalıdır. Eğer durmazsa, muhtemelen yeni bir yiyecek denemek üzere veteriner hekiminizle konuşun.

Parazitler

Genç yavrular ishale neden olabilecek parazitleri kolayca yedinebilir. Parazitlergenellikle kirli ortamlarda bulunabilir, bu nedenle eve götürmek için bir köpek yavrusu seçerken bunu göz önünde bulundurun. Parazitler anneden çocuğa da aktarılabilir, bu da bir köpek yavrusu satın almadan önce anneyi görmek önemlidir. Bir parazitin sorun olabileceğinden şüphelenirseniz, veteriner hekiminizi ziyaret edin.

Bunlar ishal için en yaygın nedenlerden sadece bazılarıdır. Viral enfeksiyonlar ve sudaki değişiklikler de dahil olmak üzere birçok olası sebep vardır.

İshalli Bir Köpek Yavrusu Ne Zaman Veteriner Hekimi Ziyaret Etmelidir?

Eğer köpeğiniz ishal ise, ciddiyetini anlamadan veteriner hekimi ziyaret edip etmemek konusunda kararsız olabilirsiniz. Ancak, dikkat etmeniz gereken işaretler var.

Birincisi, dışkısında kan olup olmadığını kontrol etmektir. İshaldeki kan asla iyi bir işaret değildir ve ciddiye alınması gereken bir şeydir. Bunu görürseniz, en kısa zamanda yavru köpeğinizi veteriner hekime götürün.

Dışkısı siyah ve koyu kıvamlı mı? Eğer öyleyse, bu daha ciddi bir sorunun işareti olabilir, çünkü bağırsaklarda sindirilmiş kan olduğu anlamına gelir. Vücutlarında bir çeşit iç kanama olduğu anlamına gelebilir.

Dikkat edilmesi gereken diğer belirtiler iştahsızlık ve sık sık kusmadır.

Eğer yavru köpeğiniz yukarıdaki belirtilerin hiçbirini göstermemişse, ishal sık görülmedikçe veya iki veya üç günden uzun sürmediği sürece, veteriner hekimi görmeleri gerekmeyebilir.

Köpek İshali Nasıl Tedavi Edilir?

İlk ve belki de en etkili tedavi birkaç günlüğüne yumuşak beslenmektir. Haşlanmış beyaz pirinçten küçük porsiyonları besleyerek başlamalısınız. Bu iyi bir şekilde giderse, sonraki öğüne az miktarda haşlanmış tavuk ekleyebilirsiniz. Bu diyet midenin yerleşmesine yardımcı olmalı ve bir gün içinde yavruların dışkılarının normal kıvama döndüğünü görmelisiniz.

Yavru köpeğinizin durumu normale dönmezse veya kötüleşiyorsa, mümkün olan en kısa zamanda veteriner hekimi ziyaret etmelisiniz. Veteriner hekiminiz yavru köpeğinize yardımcı olabilecek farklı ilaçlar önerebilir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.