Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Yavru Köpeklerde Beslenme
13.12.2023

Yavru Köpeklerde Beslenme

Onunla aranızdaki ilişkinin temeli de bu dönemde başlar. Ona nasıl bir hayat sunacağınızı bu dönemde belirleyeceksiniz. Özellikle beslenme, yavru köpeklerde oldukça özen gösterilmesi gereken bir konudur.

Köpeklerde beslenme ilk 6 hafta anne sütüyle olmalıdır. Eğer 6 haftalıktan küçük bir yavrunuz varsa kesinlikle yavru köpek süt tozuyla beslemelisiniz. İnek sütü onlar için zararlı olabilir. Altı hafta boyunca günde 3 veya 4 kere kucağınıza alarak, biberonla süt tozu ve su karışımını vermeniz gerekir. Altı haftadan büyük yavru köpek beslenmesi ise büyüme dönemlerine göre planlanmalıdır.

Yavru Köpeklerin Büyüme Dönemleri

Yavru köpekler dört aşamada yetişkinlik evresine ulaşırlar;

  1. Yeni doğan dönemi,
  2. Geçiş dönemi,
  3. Sosyalleşme dönemi
  4. Ergenlik dönemi

Doğumdan iki haftalığa kadar olan dönem yeni doğan dönemidir ve yavru köpek annesiyle olmalıdır. İki – üç haftalık dönem geçiş dönemidir ve yavru için önemli bir değişim zamanını ifade eder. Yavru köpekler altıncı haftadan sonra sütten kuru mamaya geçer. Yavru köpek nasıl beslenir sorusuna yanıt verirken 6 haftalığa kadar yavrunun annesinin yanında olması gerektiğini belirtelim. 4 - 12 haftalık dönemde tüm yavru köpekler düşük bağışıklık döneminde olur. Bu dönemde bağışıklık sistemini güçlendirmek için doğru mamayı seçmek önemlidir. Yavru köpek beslenmesi ırk ve genetik yatkınlıklara göre farklı olacaktır.

Yavru Köpek Neyle Beslenir?

Köpeklerin etobur canlılar olduğunu unutmamalısınız. Sütten kesilen bir yavru köpek protein odaklı mamayla beslenmelidir. 4 - 5 haftalık dönemde kuru mama, yaş mama ile karıştırılarak verilmelidir. Yavru köpek neyle beslenir sorusunun yanıtı köpeğin ırkına, kilosuna, kaç aylık olduğuna göre değişecektir. 1 aylık yavru köpek beslenmesinde verilecek tek şey süttür. İki - üç aylıktan sonra köpeklere süt verilmemelidir.

Altı aya kadar günde 3 öğün protein odaklı yavru mamasıyla beslenmelidirler. Altıncı aydan on ikinci aya kadar günde 2 öğün uygun yavru maması verilmelidir. Ev yemekleri ve diğer besinlerle yavru köpeği asla beslememelisiniz. Kaliteli ve içeriğinde protein oranı yüksek mamaya alıştırmalısınız.

Yavru Köpekler Ne Kadar Sürede Gelişirler?

Bir köpeğin erişkin olması ortalama 10 - 16 ay sürer. 3 - 12 haftalık dönem sosyalleşme dönemidir. Bu dönemde köpeğin davranışları, karakteri, yaşam alışkanları oturmaya başlar. Araştırma ve merak oldukça fazladır. 12 haftalıktan yetişkinliğe kadar ergenlik dönemidir. Süt dişler bu dönemde yetişkin dişlerle değiştirilir. Köpek ırklarına göre gelişim aşamaları değişebilir. Ancak genellikle tüm köpekler 6 aydan sonra yetişkinliğe adım atarlar.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.