Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Yavru Kediler Nasıl Beslenmeli?
14.12.2023

Yavru Kediler Nasıl Beslenmeli?

Ancak altı hafta sonunda yavru kedi maması tüketebilir. Yavru kediler için özel biberon kullanılmalıdır. Yavruya verilecek süt 30 ila 35 derece sıcaklıkta ve taze olmalıdır. Her şeyden önce bu minnoşlar anne sıcaklığına ihtiyaç duyarlar. Bu sebeple onları sıcak tutmak için gerekli ortamı hazırlamalısınız. Bunun için de kedi evi ya da kutunun içine havluya sarılmış sıcak su torbası koyabilirsiniz.

Yavru Kedi Beslenmesi Nasıl Olmalı?

Yavru kedilerin günde dört-beş öğün beslenmeleri gerekir. 6 - 7 haftaya kadar anne sütü sıcaklığında süt verilmelidir. Sonrasında yavru kedi mamasına geçiş yapılabilir. Yavru kediler kaç haftalıksa buna göre beslenme saatleri düzenlenmelidir. İnek sütü yerine yavru kediler için özel üretilen süt tozlarını tercih etmek daha sağlıklıdır. Yavrular doymak nedir bilmez. Bu nedenle ölçüyü sizin belirlemeniz önemlidir.

0-3 Haftalık Yavru Kedilerin Beslenmesi

İlk haftalarında minnoş yavruların gözleri kapalıdır. Tat alma, koku veya işitme duyuları gelişmeye başlar. Bir haftalığa yavrular günde 2 - 3 saatte bir beslenmelidir. İkinci haftada gözleri açılan yavru kedişler çevrelerini keşfeder. 2 haftalık yavrular günde 4 veya 6 saatte bir beslenebilir. 3.hafta yavru kedişlerin oynamaya başladığı dişlerinin çıktığı haftadır. 3.haftada 6 - 8 saatte bir beslenmeleri yeterlidir.

4-8 Haftalık Yavru Kedilerin Beslenmesi

Dört haftalık yavru kedişler artık ıslak ve kuru mamaya geçebilir. Günde 3 kere ıslak ve kuru mama verilebilir. 4 - 8 haftalık dönemde yavrularımız büyümeye başlar. Bu dönemde ıslak ve kuru kedi maması karıştırılarak verilmeli, taze su en baştan itibaren eksik edilmemelidir. Çikolata, dondurma, yağda kızarmış yiyecekler, sucuk-pastırma, baharatlı yiyecekler kedilerin sağlığına çok zararlıdır.

2-4 Aylık Yavru Kedilerin Beslenmesi

Bu dönem yavru kedişlerin yoğun büyüme dönemidir. Sosyal davranışları bu dönemde oluşmaya başlar. Bu dönemde günde dört kez protein değeri yüksek kaliteli kuru mama ile beslenmeleri gerekir. Kuru mama seçimi kedi dostumuzun ırkına, genetik yatkınlıklarına göre seçilmelidir.

4-12 Aylık Yavru Kedilerin Beslenmesi

Bu döneme sürdürülebilir büyüme dönemi denmektedir. Yavru kediler 8.ayda yetişkin kilolarının %80’nine ulaşır. 4 - 12 aylık dönem bebeklik çağının son evresidir. Bu evrede artık büyümekte olan yavrular günde 3 kere kaliteli, ırkına ve kilosuna uygun kuru mamayla beslenebilir. Yaş mama çok verilmemelidir. Haftada bir kez tercih edilebilir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.