Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Su Kaplumbağası Bakımı ve Beslenmesi
14.12.2023

Su Kaplumbağası Bakımı ve Beslenmesi

Bu tatlı canlılar evcil dostlar olarak sıklıkla tercih edilir. 

Su kaplumbağaları aslında oldukça duygusaldır. Onunla ilgilenen kişiyle göz teması kurarak iletişime geçerler. Kayalıkları çok severler. Çünkü ihtiyaç duydukları güneşlenmeyi kayalar üzerinde gerçekleştirirler. Rahat ve mutlu olduklarında bacaklarını gererek güneşlenme hareketi yaparlar.

Evde Su Kaplumbağası Bakımı

Su kaplumbağaları için evde doğal yaşam alanı oluşturduktan sonra beslenme ve bakım ihtiyaçlarını yaşamsal döngüsüne göre karşılamalısınız. A vitamini çok ihtiyaç duydukları vitamindir. Güneşlenme onlar için hayati önem taşır. Su ısısına, nem oranına, zemin yüzeyine ve suyun temizliğine dikkat edilerek bakımı yapılmalıdır. Mümkünse minik dostumuzu güneşli günlerde 10 - 15 dakika kadar güneşe çıkarmakta, sağlığı açısından yararlı olacaktır.

Su Kaplumbağası Yaşam Alanı Nasıl Olmalı?

Her canlı gibi su kaplumbağaları da doğal yaşam ortamlarında yaşayabilirler. Onlar için ideal yaşam alanını akvaryum ya da teraryum ile oluşturabilirsiniz. Yaşam alanında ne kadar fazla farklı yüzey ve açı olursa o kadar iyi olur. Beslenebilecekleri, saklanabilecekleri, dinlenebilecekleri mağaralar ve köşeler olmalıdır. Teraryum zemininde doğru oranda gübre ve kumla karışık turba kullanılmalıdır.

Su Kaplumbağası Nasıl Beslenir?

Su kaplumbağaları için özel palet yemler vardır. Obur olduklarından azar azar beslemek gerekir. Su kaplumbağası beslerken dikkat edilmesi gerekenler;

  • Tavuk ciğeri ve deniz balığı türleri vermek sakıncalıdır.
  • Hem ete hem de sebzeye ihtiyaç duyarlar.
  • Vitamin takviyeli yemlerden haftada 3-5 tane verilmelidir.
  • Tatlı su balığı, unkurdu, karides çok sevdikleri besinlerdir.
  • Artan yemler sudan mutlaka toplanmalıdır.

Yeni Başlayanlar İçin Su Kaplumbağası Beslemek

Şirin dostlarımızın evde bakımı için doğal yaşamalarında olduğu gibi yüzebilecekleri ve karada gezebilecekleri bir ortama ihtiyaçları vardır. Özel akvaryum ya da teraryum içinde taş ve kayalık alanlarla bu ortamı sağlayabilirsiniz. Termometre, nemölçer, UV ışık ve su filtresi sağlıklı doğal ortam için gerekli ekipmanlardır.

Su Kaplumbağası Su Seviyesi

Su derinliği kabuk genişliğine göre ayarlanmalıdır. Suyun derinliği kabuk genişliğinden fazla olacak şekilde ayarlanabilir. İdeal su sıcaklığı 28 derecedir.

Su Kaplumbağası Teraryum

Minyatür ekosistemler olan teraryumlar akvaryum benzeri tanklardır. Su kaplumbağaları için teraryum ekosistemi saklanma, dinlenme, güneşlenme yerleri olan ısıtma, aydınlatma, zemin özellikleri ayarlanabilen teraryumlardır.

Su Kaplumbağası Akvaryum

Su kaplumbağaları için akvaryum ortamı ıslak ve kuru alanlardan oluşturulur. Isıtıcı, su filtresi, mağara ve kaya alanları akvaryum için gereklidir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.