Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Köpekler Nasıl Yıkanır (Köpek Yıkama Rehberi)
14.12.2023

Köpekler Nasıl Yıkanır (Köpek Yıkama Rehberi)

Köpeklerin banyo zamanını keyifli hale getirmek için yavruyken yıkanmaya alıştırmalısınız. Köpekler doğru teknikle ve sevgiyle yıkanırsa banyodan keyif alır. Şimdi köpek dostumuzu nasıl yıkayacağımızı adım adım keşfedelim:

  1. Köpek dostumuzu önce güzel bir şekilde tarıyoruz.
  2. Banyo için suyu ne soğuk ne sıcak yani ılık şekilde ayarlıyoruz.
  3. Yıkamaya başladığımız andan itibaren onunla şefkatli ve sakin şekilde konuşuyoruz.
  4. Köpekler için özel üretilen şampuanlar kullanıyoruz.
  5. Şampuanlamadan sonra hiç kalıntı kalmadığından emin olmak için iki kere duruluyoruz.
  6. Banyodan sonra tüylerini kurutmak için kurutma makinesi kullanmıyoruz. Hava güzelse güneşte kurumasını sağlıyoruz. Soğuk havalarda özel kurutma makinesi kullanıyoruz.
  7. Banyo sonrasında dostumuzu en sevdiği ödülle neşelendiriyoruz..

Köpek Sabunla Yıkanır Mı?

Köpekler kesinlikle sabunla yıkanmaz. Sabun onların deri sağlığı için zararlıdır. Üstelik gözlerini de yakar. Köpekler için özel üretilen şampuanlar kullanılmalıdır. Kendi kullandığınız şampuan da köpeğiniz için uygun değildir.

Köpeğin cinsine, yaşına, kürk özelliklerine veya alerjik durumlarına göre farklı içeriklerle sunulan köpek şampuanları tercih edilebilir. Bazı durumlarda kuru şampuanlar da tercih edilebilir. Çocuk şampuanı, çocuk sabunu da köpeğiniz için zararlı ürünlerdir. İnsanlar için ideal olan banyo ürünleri köpekler için zararlıdır.

Aşıları Bitmeden Köpek Yıkanır Mı?

Aşıları tamamlanmayan köpekler yıkanmamalıdır. Tüm aşılarını olduktan sonra köpek dostunuza banyo keyfini öğretmeye başlayabilirsiniz. Aşılama evresi hastalıklara karşı korumasız bir evredir. Karma aşılar bitmeden köpek dostlarımızı yıkamamalıyız. Sonrasında da çok sık yıkamaktan kaçınmalıyız. Köpeğin cinsine ve özelliklerine göre ayda bir gibi periyotlar belirlenebilir.

Yavru köpekler aşıları bitmeden yıkanırsa çabucak hastalanabilir. Ama tabi ki onu yumuşak ve şefkatli şekilde tarayabilirsiniz. Köpek dostumuzun ilk banyosunun çok önemli olduğunu unutmamalısınız. Aşıları bittikten sonra ilk yıkama için her şeyi güzelce ayarlamalısınız. Banyo zamanlarını sevmesi için ilk banyolarda korkacağı durumlar yaratılmamalıdır. Korkmaması için onunla hoş bir tonda konuşarak onu severek nazikçe yıkamalısınız.

Yavru Köpek Yıkama Nasıl Olur?

Yavru köpeklerin yıkanmasında ilk dikkat edilecek nokta aşılarının tam olmasıdır. Aşıları tam olan yavru köpek özenle yıkanabilir. Onun daha bir bebek olduğunu ve şefkate ihtiyacı olduğunu unutmamalısınız. Yıkama esnasında onu sevdiğinizi hissettirmelisiniz. Kesinlikle yavru köpek şampuanı ve ılık su kullanmalısınız.

Kuyruktan başlayarak vücudunu yıkadıktan sonra gözlerine dikkat ederek başını şampuanlayabilirsiniz. Yavru köpeklerin banyo sonrası sıcak tutulması çok önemlidir.  Yavru köpekler banyodan sonra en az bir saat sıcak ortamda olmalıdır. Yıkamadan önce onu güzelce taramalı ve yıkadıktan sonra da ödüllendirmelisiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.