Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Köpekler için Oyuncak Seçimi Nasıl Yapılır Nelere Dikkat Edilmeli
14.12.2023

Köpekler için Oyuncak Seçimi Nasıl Yapılır Nelere Dikkat Edilmeli

Bu sebeple onların gelişiminde etkisi olan oyuncakları dikkatli seçmekte fayda vardır. Köpek dostlarımız için oyuncak seçerken elbette öncelikle sağlıklı ve hijyenik malzemelerden yapılmış olmalarına dikkat edilmeli, sonrasında da onun sağlığını riske atmamak için doğal malzemelerden üretilen oyuncaklar tercih etmelisiniz. Kimyasal maddeler içermeyen sağlıklı malzemelerden yapılmış oyuncak almak için oyuncağın hangi malzemelerden yapıldığına mutlaka bakmalısınız.

Köpeklerin oyun ihtiyacı aslında sadece eğlence için değildir. Köpekler oyun oynarken egzersiz yapar, diş ve çenelerini güçlendirir, yetenek ve becerilerini geliştirirler. Bu sebeple de oyuncaklarından cinsine, yaşına ve özelliklerine göre seçim yapmanız uygun olacaktır.

Köpekler için oyuncak seçerken, aşağıdaki noktalara dikkat etmek onun sağlığını korurken, daha kaliteli yaşamasına da yardımcı olacaktır;

  • Oyuncak sağlığa zararlı malzemelerden üretilmemelidir.
  • Köpeğin ırkına, büyüklüğüne, ağırlığına ve yaşına göre oyuncak seçilmelidir.
  • Köpeğin çene ve diş yapısına uygun oyuncak tercih edilmelidir.
  • Köpeğin yaşam tarzına, alışkanlıklarına dikkat edilmelidir.
  • Oyuncak sağlam olmalı ve parçalara ayrılmamalıdır.
  • Köpeğin sevdiği renk, şekil ve hareket olanaklarına dikkat edilmelidir.

Köpeklerin En Sevdiği Oyuncak Nasıl Belirlenir

Köpekler için tasarlanan oyuncaklar çekiştirme oyuncakları, fırlat-getir oyuncakları ve ısırma-kemirme oyuncakları olarak sınıflandırılır. Köpeklerin en sevdiği oyuncak aslında köpekten köpeğe de değişir. Çünkü köpeklerin genetik yatkınları oyun aktivitelerini etkiler. Örneğin; av köpeği ailesinden gelen köpekler fırlat-getir oyuncaklarına bayılırken, güçlü çene yapısına sahip büyük ırk köpekler çiğneme oyuncaklarını çok sever.

Aynı zamanda tüm yavru köpekler diş çıkarma döneminde ısırma-çiğneme oyuncaklarına ihtiyaç duyar. Golden gibi oyuncu köpekler top oyuncaklarla oynamaktan büyük keyif alır. Koşmayı seven köpekler frizbi gibi oyuncaklar mutlu olurken, Terier gibi küçük ırk köpekler çekiştirme oyuncalarını çok severler.

Köpek dostumuzun çok seveceği oyuncakları onu gözlemleyerek anlayabilirsiniz. Her köpeğin anatomik özellikleri ve içgüdüsel eğilimleri farklıdır. Bu nedenle de en sevdikleri oyuncaklar değişebilir. Bazı köpekler oyuncak konusunda çok hassas olabilir, bu sebeple de sevdikleri bir oyuncağı hiç değiştirmek istemezler. Bu karakterde köpekler için çok dayanıklı, yıkanabilir oyuncaklar seçmek daha uygun olacaktır.

En iyi Köpek Oyuncakları Bulmak Çok Kolay

Köpek oyuncağı seçimi yaparken köpekleri gözlemlemek onlar için en iyisini kolayca seçmenizde yardımcı olacaktır. Mesela, terliklerinizi kemiren köpek dostumuza ısırma oyuncağı alabilirsiniz. Kıyafetlerinizi çekiştirip duran köpekler için, en iyi köpek oyuncakları çekiştirme oyuncakları uygun olurken, evde sürekli eşyaların yerini değiştiren köpek dostlarımız için ise fırlat-getir oyuncaklar daha uygun olacaktır.

Diş kaşıma ve çiğneme kemikleri köpeklerin en sevdiği oyuncaklar arasında yer alır. Ayrıca tırtıklı oyuncak toplar, ipli çekiştirme oyuncakları ve pelüş oyuncaklar da köpeklerin çok sevdiği oyuncaklardandır. Sağlıklı, kaliteli ve onun niteliklerine uygun oyuncakları seçmek, bu değerli dostlarımızın yanımızda huzurlu, keyifli ve en önemlisi de sağlıklı olmasını sağlayacak en önemli faktördür.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.