Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Köpek Kulübesi Nasıl Olmalı?
13.12.2023

Köpek Kulübesi Nasıl Olmalı?

Ayrıca kulübe seçerken, mevsim koşulları, olumsuz hava şartları ve köpeklerin kemirme aşkını göz önünde bulundurmanız gerekir.

Köpek kulübeleri genel olarak ahşap veya plastik malzemelerden yapılır. Plastik üretiminde kullanılan kimyasal maddeler düşünülünce, ahşap kulübelerin daha sağlıklı olduğu söylenebilir. Kötü kimyasal madde içermeyen plastiklerden yapılmış kulübelere erişim olanağınız var ise bunları da kullanabilirsiniz.

Güvenilirliği kanıtlanmış bazı markalardan, kaliteli plastikten yapılmış kulübeler bulabilirsiniz. Plastiğin kalitesinden emin olamıyorsanız tercihinizi ahşap kulübeden yana yapmanızda fayda vardır. Kulübenin malzemesine karar verdikten sonraki önemli kriter ise kulübenin boyutudur.

Doğru Köpek Kulübesi Nasıl Seçilir?

Kaliteli malzemeler kullanılarak inşa edilmiş, köpeğin fiziksel özelliklerine uygun büyüklükte, kapısı gereğinden büyük veya küçük olmayan ve yerden yüksekliği 5 ile 10 cm olan kulübeler, ideal köpek kulübesi olarak kabul edilir. Kulübelerin yerden yüksek olması köpeklerin daha sağlıklı koşullarda yaşamasını sağlar. Kulübe yüksekliğinin sağladığı faydaları şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Yağışlı havalarda kulübenin içine su giremez.
  • Zemindeki nemden hem kulübe hem de köpek dostumuz korunur.
  • Topraktaki haşereler kulübe ile direkt temasa geçemeyeceği için kulübe uzun ömürlü olur.
  • Topraktan gelebilecek haşerelerin köpeğe bulaşması riski engellenir.
  • Toprak ile teması olmadığı için soğuk hava koşullarında ısınma sorunu yaşanmaz.

Köpek Kulübesinin Boyutları

İnsanların yaşam alanına duyması gibi köpeklerin de kendilerine ait yaşam alanına ihtiyaçları vardır. Köpek dostlarımız için seçtiğiniz kulübenin ideal sayılabilmesi için bazı kriterlere uygun olması gerekir.

Bir köpeğin kulübesinde iyi koşullarda barınabilmesi için önceliklerden birisi de bu kulübenin uygun boyutlara sahip olması gerekliliğidir. Köpek dostumuzun içinde rahat bir şekilde hareket edebilecek alanı olan kulübeler onlar için uygun ölçüdedir, diyebiliriz. Kare ve dikdörtgen modelleri olan köpek evlerinden, dikdörtgen modelli olan evler daha çok ilgi görür. Çünkü bu evler daha geniş alana sahiptir. Kulübeleri sadece barınma amaçlı düşünmemek gerekir. Bu değerli dostlarımızın minder, yatak veya oyuncaklarını yanlarında bulundurdukları evleri sayılan bu alanda rahatlıklarına dikkat ederseniz, onların hem fiziksel hem de ruhsal sağlığını koruyabilirsiniz.

Köpek Kulübesi Nereye Konulmalı?

Köpek dostlarımızın yaşam alanı yani evleri olan kulübeleri bahçenize yerleştirirken bazı hususları göz önünde bulundurmanız da fayda olacaktır. Bahçelerin yola yakın olan bölümlerine değil de yoldan en uzak alana konulması daha iyi olur.

İnsanların ve araçların gürültüsü köpeklerin rahatsız olarak, agresif davranışlar sergilemesine neden olabilir. Ayrıca, kulübeyi bahçenin ortasına koymak yerine, bahçenin en kuytu tarafına koymanızda fayda bulunur. Böylece rüzgârlı havalarda köpeğiniz kendi alanında daha sakin zamanlar geçirebilir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.