Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Köpeğinizle Keyifle Oynayacağınız Muhteşem Köpek Oyunları
13.12.2023

Köpeğinizle Keyifle Oynayacağınız Muhteşem Köpek Oyunları

Onların mutlu olmasını ve huzurlu hissetmesini sağlamak aslında çok kolay. Hem evde hem de dışarıda onunla oynayacağınız basit oyunlar ile keyifli vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz.

Düzenli olarak her gün yürüyüşe çıkarmanız bile onların daha mutlu olmasını sağlar. Mutlu olmalarının yanı sıra, hem vücutları daha dinç kalır hem de yeni koku, görüntü ve sesler ile tanışırlar. Başka köpeklerle çeşitli aktivitelere katılmasını ve sosyalleşmesini sağlayarak, köpek dostumuzda olabilecek davranış bozukluğu veya agresiflik problemlerini engelleyebilirsiniz.

Küçük oyunlarla, günlük yürüyüşlerin daha eğlenceli olmasını sağlayabilirsiniz. Ona oyun öğretmeye ev ortamında başlamanız daha faydalı olur. Böylece çevresel faktörlerin onun dikkatini dağıtmasına izin vermeden onu oyunlar konusunda eğitebilirsiniz. Ev ortamında öğrettiğiniz oyunları, iyice öğrendiğinden emin olunca, oyunları dışarıya taşıyabilirsiniz.

Köpeğinizle Oyun Zamanları İçin İpuçları

Köpek dostumuzun, sizden başka oyun arkadaşları edinmesi için ona gereken ortamı sağlamanız çok önemlidir. Başka köpeklerle bir araya gelerek oyunlar oynayan ve sosyalleşen köpekler çok mutlu olurlar. Onunla kaliteli oyun zamanları geçirebilmeniz için gereken detayları şu şekilde sıralayabiliriz.

  • Onu bir süreliğine yalnız bırakmanız gerekiyor ise, öncesinde enerjisini harcamasına yönelik aktiviteler yapabilirsiniz.
  • Hatta oyun oynarken bile onlara eğitim verebilirsiniz.
  • Kişisel eşyalarınızı oyuncak yerine kullanmak onların kafasını karıştırabilir. Önceki oyunlarda kullandığınız eski ayakkabıdan esinlenerek, yeni ayakkabılarınızı oyun aracı yapabilir. Bu yüzden oyun oynamak için onlara özel hazırlanmış oyuncakları kullanmanızda fayda var.
  • Bu değerli dostlarımızın oyun dahil tüm ihtiyaçlarını karşılamak için odaklanıp çaba göstermeniz gerekir. Bunu tek başınıza sağlamakta zorlanıyorsanız yakın çevrenizden yardım alabilirsiniz.

Köpeğiniz ile Oynayabileceğiniz Keyifli Oyunlar

Köpeğiniz ile oyun oynarken dikkat etmeniz ve devamlılığını getirmeniz gereken 2 basit kural şu şekildedir. “Oyunu başlatan ve bitiren daima siz olmalısınız.” Bu kural ona mükemmel bir eğitim ve disiplin sağlar. Örneğin; topu atmak veya saklamak oyunu başlatmak değildir. Onun ağzında topu ile size gelmesi, oyunu başlatması demektir. Oyuna katılmak yerine, oyunu birkaç dakika ertelemeniz ve sonrasında sizin ona top ile gidip oyun başlatmanız daha iyi olur. Oyunu bitirmek için yorulduğu anı değil, en zevk aldığı anı seçmeniz gerekir. Çünkü yorulup oyundan ayrıldığı an, oyunu köpeğiniz bitirmiş sayılır.

Köpeğinizi çok mutlu edecek oyunları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Saklambaç
  • Oyuncakları toplama
  • Agility oyunları
  • Sokak aktiviteleri
  • Ormanda agility oyunları
  • Piknik oyunu
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.