Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Kedilerde Pireden Nasıl Kurtulunur?
14.12.2023

Kedilerde Pireden Nasıl Kurtulunur?

Pirelerden kurtulmak için oldukça etkili yöntemler var. Özellikle ense damlası veterinerlerin de tercih ettiği en etkili yöntemdir. Pire tasması, pire şampuanı veya pire tarağı gibi ürünler kullanılabilir.

Organik yöntemler kullanmak istiyorsanız sirke ya da limonu suyla karıştırıp uygulayabilirsiniz. Unutmayın ki pire damlası, pire tasması, doğal yöntemler gibi çözümler pireleri uzak tutmak içindir. Bunları kullanmadan önce kedi dostumuzu pirelerden arındırmalısınız. Pire tarağı ile tarayarak pirelerden temizledikten sonra pire damlası kullanabilirsiniz.

Kedilere Pire Nasıl Bulaşır?

Pireler diğer hayvanlardan ya da çevreden bulaşabilir. Kedi kokusu, vücut ısısı ve sürtünme ile aktive olur. Dışarı çıkan kediler kolaylıkla pire kapabilir. Kedilere pire bulaşmaması için kedi tasması ya da kedi damlası kullanmak gerekir. Kediler güçlü ve kaliteli pire damlası ile dışarı çıksalar bile pireler onlara bulaşamaz. 

Kediye pire bulaşmışsa mutlaka öncelikle pirelerden temizlenmelidir. Pirelerden arındıktan sonra pire damlası ya da pire tasması ile pirelerin bulaşması engellenebilir. Pirelerin oluşması ve yaşaması için 23 - 24 derece sıcaklık ortamı gereklidir. Kedilerin vücut ısısı yüksek olduğundan pireler yaşamak için kedilere bulaşır, yani insanlara gelmezler.

Kedilerde Pire Sorunu Nasıl Çözülür?

Pire sorunu için kesin çözüm veteriner kontrolünde iç - dış parazit tedavisidir. Üç ayda bir veteriner dış parazit tedavisi uygulayabilir ya da üç ayda bir veterinerin önerdiği ense damlası kullanılabilir. Kesin çözüm için etkili ense damlası kullanmak şarttır.

Üç ayda bir mutlaka düzenli olarak uygulanmalı. Doğal yöntemler sirke, limon, bitkisel içerikli damlalar maalesef aynı etkiyi yapmaz. Düzenli tüy bakımı yapmak pirelerden korunmak için önemlidir. Bu arada tüm pireli kediler kaşınmaz, ancak yine de pireleri olabilir. Kontrol için derisine bakmalısınız. Derisinde kahverengi lekeler varsa pire sorunu var demektir.

Pireden Kurtulmanın Yolları

Pireden kurtulmanın en etkili yolu veteriner kontrolünde etkili pire damlası kullanmaktır. Pire tasması da pireleri uzak tutar. Pire tarağı ile kedi dostumuzu taramak da pirelerden kurtulmaya yardımcı olur. Elma sirkesini pamukla tüylere uygulamak da doğal yöntemlerden biridir.

Pire tozu zararlı olduğundan tavsiye edilmez. Pireden kurtulma yöntemlerini kullanmadan önce veterinere danışmalı, kedi dostlarımızın sağlığını olumsuz etkileyecek uygulamalardan kaçınmalıyız. Bitkisel içerikli kedi pire damlalarını, pire şampuanları tercih edebilirsiniz. Pire kalemi, pire spreyi gibi farklı ürünleri de deneyebilirsiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.