Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Kediler Yıkanır Mı? ( Kedi Yıkama Rehberi )
13.12.2023

Kediler Yıkanır Mı? ( Kedi Yıkama Rehberi )

Kediler dünyanın en temiz evcil dostlarıdır. Kendi kendilerini temizlemek konusunda insanlardan bile daha iyidirler diyebiliriz. Temizlik onların doğasının bir parçasıdır. Bu sebeple de kendi yöntemleriyle temizlenmeleri en doğrusudur.

Kediler yıkanmayı kesinlikle sevmezler. Kedilerin salyalarında antiseptik vardır ve dilleri de tarak gibidir. Yani merak etmeyin, bu değerli kedi dostlarımız sizin onu yıkamanızdan çok daha etkili temizlik yaparlar. Bu sebeple de kedilerin yıkanması önerilmez. Çok nasir de olsa bazı kedi türleri suyu sevebilir. Yine de kediler çok mecbur kalmadıkça yıkanmamalıdır. Ancak kedi dostumuz kendini temizleyemeyecek kadar hasta ya da yaşlıysa yıkanabilir.

Kedi Yıkama Rehberi

Gerekmediği sürece kedi dostumuzu yıkamamalısınız. Ancak iç ve dış parazit tedavilerini mutlaka yaptırmanız gerekir.

Yıkama işlemi onların gerçekten ihtiyacı olduğunda yapılmalıdır. Eğer kedi dostumuzu yıkamanız gerekiyorsa da bu işlemi şu şekilde yapabilirsiniz;

  • Öncelikle kediler için kendi kullandığınız şampuan ya da temizlik malzemelerini kullanmamalısınız. Kediler için özel şampuanlardan almalısınız.
  • Şampuan ve havlusunu kolay erişilebilir bir yere koymalısınız.
  • Banyonuzdaki kırılacak dökülecek şeyleri dışarı çıkarmalısınız.
  • Suyu ılık 39 derecenin altına inmeyecek şekilde ayarlamalı ve çok fazla tazyikli akmamasına dikkat etmelisiniz.
  • Kedi dostumuzu nazik ve şefkatli şekilde tutmalı suya yavaşça alıştırmalısınız. (İki kişi olmak işinizi kolaylaştırır. Biri tutarken biri yıkayabilir.)
  • Kedi dostumuzun kafasını kesinlikle suyla temas ettirmemelisiniz.
  • Duş başlığını gövdesinde ve patilerinde gezdirerek yıkamalısınız.
  • Banyo sonrası havluyla iyice kurutmalı sıcak ve sakin bir yerde tutmalısınız.

Kediler Neden Yıkanmayı Sevmez?

Kediler yüzmekten, ıslanmaktan ya da banyo yapmaktan hiç haz etmezler. Kedilerin suyu sevmemesi nedendir sorusuna aslında kesin bir yanıt yoktur. Ama bu konuda uzmanların güçlü teorileri vardır.

Bazı uzmanlar kedilerin kurak çöl hayvanları olduğundan suyu sevmediğini ifade ederler. Bazı uzmanlar ise postlarının ıslanmasının onları zora soktuğunu belirtir. Islak post ağırlaşır ve tımar edilmesi zorlaşır. Başka bir teoriye göre kedilerin doğumda ve doğum sonrasında çok fazla suya maruz kalmasından dolayı suya karşı savunma geliştirdikleri yönündedir.

Kuru kalmak kediler için çok önemlidir. Vücut ısılarının dengede kalması hayati önem taşır. Islanan tüyler bu dengeyi bozar. Kediler suyu sevmez ve sudan korkarlar. Yani bu kadar net oldukları bir şeyde onları zorlamak hiç adil olmaz. Günde 3 saat kendilerini temizleyen kedilerin pis olduğunu düşünmek anlamsızdır. Kesinlikle kendi temizliklerini çok hijyenik şekilde yaparlar.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.