Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Kediler Nasıl Ödüllendirilir (En İyi Ödül Mamaları)
14.12.2023

Kediler Nasıl Ödüllendirilir (En İyi Ödül Mamaları)

Ancak ona bu keyfi yaşatırken dikkatli de olmalısınız. Kesinlikle çok fazla ödül maması vermemelisiniz. Ve belli olumlu davranışları göstermesi için uygun zamanları seçmelisiniz. Ödül mamalarını seçerken sağlığa zararlı içeriklerden uzak durmalısınız. Ödül maması dışında kedi dostlarımızı onlarla oyun oynayarak ve sevgi seanslarıyla da ödüllendirebiliriz. En iyi kedi ödül mamaları arasında Miamor kedi ödül maması, Freeeze Dry ödül maması veya Vitacraft kedi ödül maması çeşitleri öne çıkan kedi ödül maması çeşitleridir.

Kedi Ödül Maması Kaç Aylıkken Verilir

Yavru kedilerin anne sütünden kesilme süresi 3 aydır. Bu üç aylık süre içinde anne sütünün sağlayacağı besin değerlerini almalıdırlar. Yavru kediler için özel üretilen toz mamalar biberonla besleme olanağı sunar. Ardından kuru yavru kedi maması ve yaş mamayla devam edilir. 

Dört aylıktan itibaren kedilere belli bir ölçüde ödül maması verilebilir. Ancak kedi ödül maması içeriğine çok dikkat etmek gerekir. Yavru kedilerin sağlıklı beslenmesi için ödül mamasında zararlı maddeler olmamalıdır. Ödül mamasına çok fazla alıştırmadan tam ayarında vermek de önemlidir.

Kedilere Ödül Maması Ne Kadar Verilmeli?

Ödül mamaları gıda takviyesi ve lezzet olarak farklı mamalardır. Kesinlikle çok fazla verilmemesi gerekir. Bu mamaların üzerinde aşılmaması gereken doz belirtilir. Kedi ödül maması haftada 2 ya da 3 kereyi geçmeyecek şekilde verilmemesi gerekir.

Kediler bu mamaya bağlanabilir. Zamanla kuru mamasını yemeği bile bırakabilir. Israrcı olup sizden ödül maması isteyebilir. Kesinlikle onun şirin tavırlarına aldanıp her istediğinde ödül maması vermemelisiniz. Sağlığını çok kötü etkiler. 

Genel beslenme değerinde ödül mamasının %10’dan fazla yeri olmamalıdır. Kedilere ödül maması verirken bu durumun ödül olmaktan çıkıp rüşvete dönüşme ihtimali olduğunu unutmamalısınız.

Kedi Ödül Maması Zararlı Mı?

Kaliteli ve sağlıklı ödül mamaları aşırı tüketilmediği sürece zararlı değildir. İçeriğinde tuz ve sodyum oranı yoğun olan ödül mamaları zararlıdır. Ödül maması içeriğinde katkı maddesi bulunmamalıdır. Ayrıca sağlıklı ödül mamalarında kedilerin ihtiyacı olan protein, vitamin, mineral ve yağlar bulunur.

Ödül mamasında aşırıya kaçmamak çok önemlidir. Kaliteli ve dengeli ödül mamaları aşırıya kaçılmadan kedilerin eğitiminde kullanılabilir. Bu noktada kesinlikle dikkat etmeniz gereken şey kedi dostunuzun genetik yatkınlıkları, fiziksel özellikleri ve sağlık durumudur. Böbrek rahatsızlıkları, obezite, alerji gibi sorunları varsa ödül maması tercih edilmemelidir. Veterinere danışarak ödül maması kullanmak çok daha sağlıklı olacaktır.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.