Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Kedi Tırmalama Tahtası Ne İşe Yarar?
14.12.2023

Kedi Tırmalama Tahtası Ne İşe Yarar?

İçgüdüsel olarak tırnaklarını bilemek hayatta kalmak için yapmaları gereken doğal bir şeydir.

Doğal yaşamda ağaçlara veya tırnaklarına uygun alanlarda tırnaklarını bilerler. Ev yaşamında da bunu yapmak için yerler ararlar. Koltuk kenarları veya halılar genellikle en çok kullandıkları yerlerdir. Yaptıkları bu tırnak bileme hareketi içgüdüsel ve yaşamsal bir ihtiyaçtır.

Kedi tırmalama tahtası ise kedilerin bu avcı içgüdülerini devam ettirmek için ihtiyaç duydukları tırmalama alanını yaratır. Kedi dostlarımız ev yaşamında doğalarına yakın olanaklara ne kadar sahip olurlarsa o kadar sağlıklı ve mutlu olurlar. Evdeki eşyaları da kullanmaktan vazgeçerler.

Kedi Tırmalama Tahtasının Faydaları

Kedi dostlarımız her ne kadar bizimle ev ortamında yaşasa da onların ruhu her zaman özgürdür. Geceleri kalkıp koşturmalarının nedeni aslında geceleri avlanma içgüdülerinin açığa çıkmasıdır.

Tırnaklarını koltuklara halılara geçirip çıkartarak kendilerini güvende hissederler. Çünkü onların doğada hayatta kalmak için güvendikleri en önemli şeylerden birisi de güçlü tırnaklarıdır. Yükseklere tırmanmalarını, tehlikelerden korunmalarını, istedikleri şeyleri tutmalarını ya da bölgelerini belirlemek için koku bırakmalarını sağlar. Ev ortamında yaşayan kediler için kedi tırmalama tahtası çok faydalı bir pet ürünüdür. Şöyle ki;

  • Kedilerin tırnak bakımını yapmasını sağlar.
  • Kedilerin avcılıkla ilgili içgüdüsel ihtiyaçlarını karşılar.
  • Kedilerin bölgesini işaretlemesine olanak tanır.
  • Kediler için oyun alanı yaratır.
  • Kedilerin evdeki eşyalara zarar vermesini engeller.
  • Kedilerin güvende hissetmesine yardımcı olur.
  • Kedilerin pençelerini keskinleştirmesini sağlar.
  • Kedilerin daha sağlıklı ve mutlu olmasını destekler.

Kedi Tırmalama Sütunu

Kedi tırmalama tahtası veya kedi tırmalama sütunu aslında aynı şeyi ifade eder. Sütun daha uzun ve sağlam olabilir. Tahtaların küçük boyutları daha çok tercih edilir. Kedi sütunları kedilerin evde en sevdikleri alanlardır. Zaten onlara bu alanları yaratmazsanız kendileri seçtikleri yerleri tırmalama alanı yapar. Hele de evden hiç çıkmayan kediler için tırmalama alanları yaratmak çok önemlidir.

Kediler ağaçlara tırmanmalı, bölgelerini işaretlemeli pençelerini bilemelidir. Catia, Eastland, Percell, Karlie gibi kaliteli markaların farklı tırmalama ürünlerini değerlendirebilirsiniz. Kuyruklu, köprülü, toplu, ev şeklinde, localı ve yuvalı, pelüş oyuncaklı farklı modelleri inceleyebilirsiniz. Evde birkaç farklı yerde tırmalama alanı olması kedilerin sağlıklı gelişimi için faydalı olacaktır. Yoksa sevimli dostlarımız evdeki eşyaları tırmalamaya devam eder.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.