Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Kedi Oyuncağı Hakkında Bilgiler
13.12.2023

Kedi Oyuncağı Hakkında Bilgiler

Doğasının bir parçası olarak oyun oynamayı seven kedinin hem evin diğer bireyleri hem de kendi kendine oyun oynamasını sağlamanız gerekir. Özellikle günün büyük bir bölümünü yalnız geçiren kediler için beraber oynanan oyunlar çok önemlidir.

Hem yetişkin kediler hem de yavru kediler benzer oyunlar ile harekete geçer. Bazen yetişkin kedileri oyuna teşvik etmek gerekebilir. Fakat yavru kediler her daim oyuna hazırdır. Kediler oyun oynarken tamamen avlanma bağlantılı davranışlar sergiler. Avını takip etme içgüdüsünü oyunlarda da kullanır. Yumuşak dokulu oyuncaklar ile av oyunu oynayabilirsiniz. 

Kediler İçin Doğru Oyuncaklar Hangileridir?

Kediler uysal olsalar bile oyuna kendilerini kaptırmaları durumunda ısırabilirler. Bu yüzden onların avlanma içgüdülerini harekete geçiren oyunlar oynarken ellerinizi kullanmamaya özen gösterebilirsiniz. Bu avlanma beslenme tarzı oyunlar yerine okşama beslenme bağlantısı kurabileceği oyunlar öğretebilirsiniz.

Kedi dostlarımız oyun oynamayı o kadar çok severler ki, oynamak için özel oyuncaklara gerek duyulmaz. Bir kâğıt parçası veya pinpon topu bile fazlasıyla ilgilerini çeker. Küçük su şişeleri, kâğıt torbalar veya alüminyum folyodan yapılmış bir top kedi için mükemmel oyuncak olabilir. Kolay hareket edebilen ve ses çıkarabilen her şeyi kedi oyuncağı olarak kullanabilirsiniz.

Kediler ile Ne Sıklıkta Oyun Oynamak Gerekir?

Evinizdeki minik dostumuzla oyun oynamak, ona zaman ayırmak aranızdaki bağın güçlenmesini sağlar. Bu yüzden günde iki veya üç kez oyun oynamak için zaman ayırmanız harika olur. Oyun ile huzursuz bir kediyi sakinleştirmeniz mümkündür. Nadiren kediler oyun oynamak istemeyebilir. Böyle durumlarda vazgeçmeden denemeye devam etmeniz faydalı olur.

Oyuna uzun süre kayıtsız kalamayacağı için size katılır. Bazı nesneler ile oynamak kedi için risk oluşturabilir. Elastik bant, ip ve küçük parçalı oyuncaklardan uzak durmanız gerekir. İp veya bant bir yere takılıp sabitlendiği zaman keskin bir objeye dönüşebilir. Çok küçük parçalı nesneleri de yutma riski vardır. Kontrol etmenin mümkün olmadığı zamanlarda bu tip nesneleri ortalıkta bırakmamanız uygun olur.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.