Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Hamster Kafesi Nasıl Olmalı?
13.12.2023

Hamster Kafesi Nasıl Olmalı?

Ayrıca ahşap malzemelerden yapılan kafesler de kemirgen bir hayvan olan hamster için uygun değildir.

Plastik malzemeler kullanılarak üretilmiş olan kafeslerin temizliği de kolay olduğu için tereddütsüz bu kafesleri seçebilirsiniz. Taban ölçüleri 40x60 cm, yüksekliği 30 cm olan kafesler, bu küçük dostlarımızın rahat edebileceği ölçülerdir. Eğer birden fazla hamster bakılması söz konusu ise bu oranların her biri için artması gerekir.

Kafesin taban kısmına yumuşak malzemeler ve talaş koymanız durumunda, evcil hayvanınız bunları kullanarak kendi konforunu sağlayabilir. Üstelik talaş hamsterın çişini emer, diğer yandan da hamster talaşı eşeleyeceği için egzersiz yapmış olur.

Doğru Hamster Kafesi Nasıl Seçilir?

Sevimli hamster dostlarımızın küçük olmalarından dolayı ev ortamında gönüllerince dolaşmaları onlar için güvenli değildir. Çünkü başlarına bir kaza gelme ve kaybolma riskleri oldukça fazladır. Bu nedenlerden dolayı onlara rahat edebilecekleri geniş bir yuva sunmanız faydalı olacaktır.

Sert plastik, demir ya da paslanmaz çelikten yapılan kafesler kullanabilirsiniz. Kolay kemirebilecekleri malzemelerden yapılan kafeslerden uzak durmanızı tavsiye ederiz. Kafesin tel aralıklarının 0,5 santimin üzerine geçmemesine de özen göstererek, minik dostumuzun kafasının sıkışma riskini ortadan kaldırabilirsiniz.

Tırmanmayı seven hamsterlar için kafeslerine bir tırmanma oyuncağı koyabilirsiniz. Koşu çemberi oyuncağını çok seven Hamsterlar için, kafeste oyalanabileceği bir koşu çemberi olması onları mutlu eder. Kafese konulan yem ve su kabını özenle yerleştirmeniz gerekir. Su kabına yerleştirilecek bir bilye sayesinde suyunu daha rahat içebilir.

Hamster Kafesinde Olması Gerekenler?

Kafes seçimi yaparken, o kafesin bu küçük dostumuzun tek yaşam alanı olduğunu unutmamanız gerekir. Kafesi, beslenme, koşma, tırmanma, oyun oynama, kemirme ve dışkılama gibi her ihtiyacına uygun olacak şekilde hazırlamanız faydalı olur.

Hamster talaşı, bilyeli suluk, yonca otu, ıslak ve kuru mamalar için ayrı ayrı kaplar, sürekli uzayan dişlerini kısaltmaları için kemirme taşları ve çeşitli hamster oyuncaklarını kafese yerleştirerek güzel bir yaşam alanı hazırlayabilirsiniz. Kemirme taşlarından dişlerini kısaltmanın yanı sıra ihtiyaç duydukları mineral ve kalsiyumu da alabilirler.

Hamsterlar, kendilerini güvende hissetme ihtiyacı duyan canlılardandır. Bu yüzden kafesin içine küçük de olsa bir hamster evi koyarak, onun bu ihtiyacını karşılayabilirsiniz. Bu evleri hazır bir şekilde bulabilir veya kafesin içerisine bir kaç tane minik küp koyarak, onların kendilerine ev yapmalarına olanak sağlayabilirsiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.