Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Beslediğiniz Kuşa En Uygun Kafes Nasıl Olmalıdır
14.12.2023

Beslediğiniz Kuşa En Uygun Kafes Nasıl Olmalıdır

Kuş türlerine ve ihtiyaçlarına göre kafes tercihi de farklı olmalıdır. Muhabbet kuşları küçük kafeslerde çok mutsuz olurlar. Sosyal ve hareketli kuşlar olduklarından geniş alana ihtiyaç duyarlar. Yatay parmaklıklı kafesler muhabbet kuşlarının oyun oynamaları için idealdir. Kanaryalar enlemesine geniş kafeslerde sağlıklı ve mutlu olurlar. Muhabbet kuşları ve kanaryalar için kafes ne kadar geniş olursa o kadar iyi olur.

Papağanlar ise dikey uçan ve dikey hareket eden kuşlardır. Bu nedenle papağan kafesleri uzun ve daha dar olabilir. Kuş türüne göre kafes seçerken kafes içinde doğal ortam yaratmak için özel malzemeler kullanılmalıdır. Tabi ki hangi kuş olursa olsun kafes seçerken kafesin sağlıklı materyalden yapılmış olmasına dikkat edilmelidir.

Muhabbet Kuşu Kafesi Nasıl Olmalı

Muhabbet kuşları çok oyuncu ve hareketli kuşlardır. Muhabbet kuş kafesi kuşun kafes içinde rahat hareket edebileceği boyutlarda ve şekilde olmalıdır. Olanağınız varsa muhabbet kuşunuz için mümkün olduğunca geniş kafes tercih etmelisiniz. 

Kafes tel aralığı 1-1,3 cm kadar olmalıdır. Aksi halde kuş tel aralıklarına sıkışabilir. Yüksek kafesler muhabbet kuşlarına daha fazla uçma imkânı sunar. Kafes içinde mutlaka tünekler olmalıdır. Ağaç dallarından tünek tercih etmek daha sağlıklıdır. Kuş kumu da kafeste mutlaka olması gereken malzemeler arasında yer alır. Tek başına olan muhabbet kuşları için kafeste ayna olması faydalıdır.

Tırmanmayı ve sallanmayı seven muhabbet kuşu için merdiven ve salıncak kafesi daha konforlu yapar. Muhabbet kuşları suyu çok sevdiğinden özel banyoluk kafeste olmalıdır. Muhabbet kuşları takla atmayı ve tırmanmayı çok sever. Bu nedenle de sadece yatay telli kafesler onlar için uygundur.

Kuş Kafesinin İçi Nasıl Dekore Edilir

Beslediğiniz kuşun türüne göre doğal yaşamlarında bulundukları alanlara göre kafesi dekore etmelisiniz. Muhabbet kuşları tam ayaklarına göre tüneklere ihtiyaç duyarlar. İnce dallarda bütün gün dururlar. Ne kadar doğal ve işlevsel bir ortam yaratırsanız kuş dostumuz o kadar sağlıklı ve mutlu olur. Kafesin içini düzenlerken hareket olanaklarını da düşünmelisiniz.

Kuş dostumuzun rahat hareket etmesini engelleyecek şekilde kafes içine bir şeyler koymamalısınız. Gereksiz şeylerle kafesi doldurursanız kuşun yaşam alanını daraltmış olursunuz. Kuş dostumuzun doğada ne tür yuvalarda yaşadığını araştırarak ona doğal ortamını sağlayacak bir kafes düzenlemesi yapabilirsiniz.

Yem ve su kabı kuşun en rahat şekilde ulaşabileceği yerde olmalıdır. Mürekkep balığı kemiği kafeste olması gereken bir diğer malzemedir. Mürekkep balığı kemiği kuş dostumuzun gaga ve tırnaklarını törpülemesi için gereklidir. Minik dostlarımıza yaşam alanı kurarken özgür ve rahat hareket etmelerini sağlamalısınız.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.